Over VVV’03
Home » Over VVV’03

Clubhistorie

VVV’03 (Venlosche voetbalvereniging) is een Nederlandse amateurvereniging uit Venlo. VVV’03 is samen met Sportclub Venlo ’54 een van de oprichters van betaaldvoetbalclub VVV-Venlo. Het eerste elftal komt uit in de Vierde klasse zondag (2018/19).

De club speelt haar thuiswedstrijden op Sportpark Herungerberg in Venlo. Het thuistenue bestaat uit een geel-zwart gestreept shirt, een zwarte broek en zwarte sokken met een gele rand.

Ontstaansgeschiedenis
Een van de oudste clubs in Venlo was T.H.O.R. (Tot Heil Onzer Ribbenkast), een vriendenteam dat als voorbeeld voor de latere voetbalverenigingen diende. Al gauw was er een vriendenteam dat zich De Gouden Leeuw noemde. In de loop der jaren volgden er verschillende naamswijzigingen, waaronder Valuas. Op 7 februari 1903 werd tijdens een ledenvergadering besloten om de naam officieel te veranderen in VVV’03. T.H.O.R. is later opgegaan in de nieuwe vereniging.

In 1953 kwam VVV, zoals de vereniging toen kortweg heette, in conflict met de voetbalbond, die de vereniging ervan betichtte haar spelers tegen betaling te laten spelen. In 1954 was VVV als een van de eersten overgestapt naar het betaald voetbal, zij het onder de naam Sportclub VVV´03, een fusie met Sportclub Venlo ’54.

Waarschijnlijk door een serie van tegenvallende resultaten kwam de club in de problemen. In 1966 kwam er een stichting voor behoud van betaald voetbal in Venlo; de club had een schuld van meer dan 100.000 gulden. De nieuwe stichting FC Venlo VVV koppelde de amateursectie los en besloot enkel met de contractspelers verder te gaan. De amateurs moesten vanaf dat moment zichzelf maar zien te redden. Met minder dan beperkte middelen en faciliteiten (de profsectie had alles overgenomen) kregen de amateurs, na overleg met het gemeentebestuur, het sportpark op de Herungerberg toegewezen. Er werd een nieuw bestuur gekozen en de oude rechten uit 1903 bleven gehandhaafd. VVV’03 was als naam terug in Venlo.