30e Boy Nijholt biljarttoernooi
Home » Clubnieuws » 30e Boy Nijholt biljarttoernooi

Tijdens de winterstop werd er voor de dertigste keer het Boy Nijholt biljart toernooi gehouden in café Klup77. Na enkele jaren Corona en een jaar van te weinig belangstelling wist Ger van Beek, die het toernooi al dertig jaar organiseert, in 2024 toch weer voldoende mannen te enthousiasmeren om een keutje te leggen.

Helaas waren oude vertrouwden van het eerste uur er niet meer bij, waaronder Huub, Adje en Kerrie, die meermaals de fel begeerde trofee in de wacht wisten te slepen. Daarvoor mochten we wel een opvallende nieuwkomer verwelkomen in de persoon van Ronnie Cox. Tot verrassing en wellicht ook wat jaloezie wist Ronnie zijn mannetje wel te staan op het groene laken, tenminste dit groene laken wel.

Zoals alle voorafgaande jaren werden de middagen door de veteranen goed bezocht, en dit mocht ook wel omdat het anders verdacht leeg zou zijn geweest in Klup77. Of dit lag aan incidentele barkeeper Gerold (ja hij is ook lid van de veteranen) laat ik even in het midden. In ieder geval waren de middagen prima verzorgd met een hapje en een drankje voor iedereen.

Maar uiteraard was het belangrijkste de verrichtingen op het groene laken. Mooie ballen werden afgewisseld met afschuwelijke blunders, dit laatste vaak tot grote hilariteit van de omstanders. Met name de partij tussen Ronnie en Ger was een zinderende pot die door de eerste verrassend in winst werd omgezet. Dat de wedstrijd uiteindelijk beslist werd door de mannen die wekelijks deelnemen aan de biljartcompetitie mag niemand verbazen. Zie ook onderstaande eindstand.

  1. Ben Kessels
  2. Sjraar van der Bloemen
  3. Ronnie Cox en Ger van Beek

Namens alle deelnemers wil ik Ger weer hartelijk danken voor de organisatie. Gezien alle geruchten is het de vraag of deze dertigste keer ook de laatste was. De tijd zal dat wel leren.