In Memoriam Ad Slijpen
Home » in Memoriam » In Memoriam Ad Slijpen

Afgelopen zondag, 3 april 2022, is Ad Slijpen overleden, op 73-jarige leeftijd.

Ad was al sinds 1971 lid van VVV’03. Hij had dus al gehuldigd moeten zijn voor zijn vijftigjarig jubileum, maar door de Corona-maatregelen van de afgelopen twee jaar, was het daar helaas nog niet van gekomen. En door zijn verslechterde gezondheid hebben we hem sowieso al een tijd niet meer gezien op de club.

Maar Ad, of Adje zoals we hem meestal noemden, liep dus al ruim een halve eeuw rond op de Berg. Dat begon natuurlijk als voetballer. Ad was een ouderwetse ijzervreter die, meestal als rechtsback, heel wat voetbalvelden onveilig maakte. Iemand die je beter in je eigen ploeg kon hebben, dan tegenover je.

Na zijn periode in het eerste kwam hij nog even de jonkies van het tweede elftal helpen, waarna hij met zijn generatiegenoten en voetbalvrienden in een lager elftal ging spelen. Een elftal dat, tegen veel jongere tegenstanders, vaak grote overwinningen boekte en moeiteloos de titels binnenhaalde.

En daarna ging die generatie geleidelijk aan verder als veteranen, waarvan Ad ook al heel erg lang lid was, vanaf 1978. En waar hij, ook lang nadat hij zelf was uitgespeeld, een trouwe bezoeker was van de wedstrijden (inclusief de derde helft natuurlijk) en deelnemer aan de  activiteiten. Zo heeft hij ook jaren meegedraaid bij de organisatie van de beroemde fietstochten.

Maar Ad zal waarschijnlijk nog wel het meest worden herinnerd voor zijn werk en inzet als vrijwilliger voor de club. Samen met zijn trouwe makkers van de onderhoudsploeg was hij vele jaren lang te vinden op de Berg, bezig met het onderhoud en met al die andere klussen die nu eenmaal nodig zijn om een voetbalclub draaiende te houden. En Ad leverde geen half werk. Meestal was hij ’s morgens om 7.00 uur al aanwezig, als allereerste uiteraard, soms nog voordat het licht was. Voor dat harde werk en voor die inzet voor de club is hij ook benoemd tot lid van verdienste van VVV’03.

En zo zullen we ons hem dan ook herinneren. Aan het werk op de Berg, voor ’03, mopperend op van alles en nog wat. En daarna, als het weer goed was, gezellig een glas bier drinkend met zijn oude voetbalvrienden.

Het afscheid van Ad zal plaatsvinden op donderdag 7 april 2022, om 9.30 uur in het crematorium van Venlo, Grote Blerickse Bergenweg 30 te Venlo-Blerick. Iedereen die afscheid wil nemen is daarbij welkom.