In Memoriam: Hay Lamers
Home » in Memoriam » In Memoriam: Hay Lamers

Dinsdag 15 juni jongstleden is Hay Lamers overleden, op 64-jarige leeftijd.

Hay was al sinds mensenheugenis lid van ’03. Al in 1969, kort na de doorstart op de Herungerberg, kwam hij er voetballen in de jeugd, als een van de eersten. Hij was dan ook een van de eerste leden die het 50 jarig lidmaatschap van de club kon vieren.

Hay voetbalde in de jeugd, daarna in de senioren en ten slotte bij de veteranen. Zoals dat gaat met mensen die hun club trouw blijven. In de jeugd was hij groot, sterk en bijna niet af te stoppen. In de senioren ging hij achterin spelen en was hij voor iedereen een heel vervelende tegenstander. Een oermens op voetbalschoenen, die door de week hard werkte en in het weekend lekker tekeerging op het veld. Bij de veteranen ging het natuurlijk weer wat rustiger. Daar was de derde helft wel weer heel belangrijk, met de tombola met een grote worst als hoofdprijs. Niemand heeft zo vaak die worst aangesneden als Hay, niemand ook kon er zo van genieten.

Naast het voetballen was Hay ook actief als vrijwilliger binnen de club. Al jong werd hij jeugdleider, waarbij hij onder meer zijn jongere broer Ton in het elftal had. En later is hij heel lang betrokken geweest bij de jeugdafdeling, als een van de mensen op de achtergrond die er voor zorgeden dat er kon worden gevoetbald. Hij was daarmee een echte clubman.

Dat werd allemaal minder toen hij ziek werd. Jarenlang heeft hij ook daartegen gestreden zoals hij voetbalde, met alles wat hij had. Zo ging hij lopen, veel lopen, tot en met de beroemde Alpe d’HuZes. Maar uiteindelijk kon zelfs Hay die strijd niet meer volhouden.

Voor velen is de laatste herinnering aan Hay waarschijnlijk die van twee jaar geleden, toen  hij werd gehuldigd omdat hij 50 jaar lid was. Dat was, zeker ook voor hemzelf, een mooie mijlpaal. De teller is dus uiteindelijk blijven steken op 52 jaar. Maar de herinnering aan hem zal blijven hangen op de Berg, waar Hay zelf zo lang en zo vaak heeft rondgelopen.

We wensen Aleid, de kinderen en de rest van de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Het afscheid van Hay zal in verband met de huidige maatregelen in besloten kring plaatsvinden.