Zondag 7 februari 2021: de 118e verjaardag van onze club!
Home » Clubnieuws » Zondag 7 februari 2021: de 118e verjaardag van onze club!

Op zondag 7 februari aanstaande bestaat VVV’03 al weer 118 jaar. En hoewel we, als oudste voetbalclub van Venlo en omstreken, onze verjaardag dit jaar niet op de gebruikelijke manier kunnen vieren, is en blijft het een dag om bij stil te staan. En nu we toch allemaal thuis zitten, is dat een mooie gelegenheid om eens terug te denken aan toen, aan 1903. Op zaterdag 7 februari van dat jaar hield een aantal jonge mannen een vergadering bij de kegelbaan van Goudt. Daar en toen werd VVV opgericht en werd de basis gelegd voor het clubvoetbal in Venlo.

Dat waren nog eens tijden. De horeca was open, mensen mochten gewoon bijeen komen én er mocht worden gevoetbald. We kunnen het ons al bijna niet meer voorstellen. Want momenteel moeten we dat allemaal missen. En dat valt niet mee, voor niemand van ons.

Niet alleen missen we het voetbal, we missen ook de club, we missen elkaar. Het bijeenkomen op de Berg, de trainingen, de wedstrijden. De voorpret, de flauwekul in het kleedlokaal, het napraten en de derde helft.

En nu moeten we dus de inmiddels traditionele viering van onze verjaardag aan ons voorbij laten gaan. Het is niet anders, ook dat moeten we een jaartje overslaan. En dat is extra jammer omdat we dit jaar veel jubilarissen zouden gaan huldigen. Met daarbij maar liefst dertien mensen die al vijftig jaar lid zijn van ’03.

Die jubilarissen worden natuurlijk niet vergeten. Zodra er weer wat meer mogelijk is, gaan we kijken hoe we die mensen alsnog in het zonnetje gaan zetten. Want een halve eeuw lid zijn van ’03, dat is niet niks. We weten nog niet wanneer, maar die huldiging gaat er komen.

Voor nu rest ons allemaal niet veel anders dan een viering van onze 118e verjaardag in kleine kring. Gewoon thuis, met de familie. Sta daarom zondag even stil bij ’03, laat je horen en zien op de social media van de club, denk aan de tijd dat we weer gaan voetballen, En proost op onze club, op 118 jaar VVV’03!

Bestuur VVV’03