In Memoriam: Rob Martherus
Home » in Memoriam » In Memoriam: Rob Martherus

Zondag 25 oktober jl. is Rob Martherus overleden, op 68-jarige leeftijd. Hoewel we wisten dat het niet goed ging met hem, was het toch enorm schrikken. Opeens is het afgelopen en dat komt hard aan.

De herinneringen aan Rob blijven, en die zijn mooi. Hij was, in de jaren 70 en 80, de rechtsbuiten van het eerste elftal, en wat voor een. Bij uitwedstrijden buiten Venlo vertelden we tegen de toeschouwers dat Rob een Braziliaan was.  Soms geloofden ze dat ook (totdat ze hem Venloos hoorden praten, natuurlijk) en dat was helemaal niet zo gek. Hij was een begaafde technicus, een mooie voetballer om naar te kijken. En ook een heerlijke voetballer om mee samen te spelen, in een tijd waaraan we graag terugdenken. Volop goede voetballers, veel echte ’03-ers, fraaie resultaten en een hoop gezelligheid.

Ook buiten het veld kon je met Rob voor de dag komen. Toen we het ooit een beetje te bont hadden gemaakt tijdens een uitstapje naar Duitsland, was Rob de enige die volgens de hoteleigenaar niets fout kon hebben gedaan. “So ein  feiner Kerl, so ein netter Bursche”. En dat was hij ook. Met zijn charme streek hij alle plooien weer glad.

Ook na zijn tijd als actieve speler bleef Rob een ’03-er en bovenal een voetbalman. Een technische speler binnen de lijnen, een (voetbal)technische  man daarbuiten. Als bestuurslid of als technische man rondom de selectie, Rob hield zich bezig met de trainers, de voetballers en het voetbal.  Hoe dichter bij het spel, hoe meer hij in zijn element was. Zelfs de laatste jaren, toen het leven hem niet altijd toelachte, bleef hij voor de club actief.

Hij was gewaardeerd en geliefd, als voetballer, als verenigingsman en als persoon. We zullen Rob enorm missen, zijn verhalen over voetbal en over vroeger, zijn inzet voor de club en zijn aanwezigheid op de Berg.

We wensen Marlie, Milan en Bianca, Jaze en Dani en de rest van de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

Het afscheid van Rob zal op vrijdag 28 oktober in besloten kring plaatsvinden, vanwege de Corona-maatregelen. Wel is er een mogelijkheid om de uitvaart te volgen via een live stream. Meer informatie daarover vind je via de volgende link:

https://herinnering.dela.nl/robmartherus

Hier is ook een condoleanceregister te vinden, met ruimte voor een afscheidsbericht, foto’s of persoonlijke herinneringen.

Huldiging Wiel Heger

(oud) Voetballers / Vrienden, Op zondagmiddag 23 juni organiseren Paul Traa, Wil Zwiggelaar, Ben...