Kerry Elt wint Boy Nijholt biljarttoernooi
Home » Clubnieuws » Kerry Elt wint Boy Nijholt biljarttoernooi

Van onze reporter ter plaatse, Hai Holthuysen, zaterdag 15 februari 2020

Daar sta, je dan, Nestor van de veteranen, midden op de foto, prijs in de hand, als winnaar van het Boy Nijholt biljarttoernooi met maar liefst 4 uitgespeelde partijen. Nee deze ouwe inlandse eik, die luistert naar de naam kerry Elt is nog lang niet versleten. Aldus eindigde het biljarttoernooi dat voor de tweede keer werd georganiseerd door Ger van Beek in Klup 77, een café dat inmiddels ook al bekendheid geniet in het Duitse Monschau. Daar siert menige lantaarnpaal met een sticker van dit café.

Ook dit jaar weer werden 8 zaterdagen gekenmerkt door een grote opkomst van de onze veteranen, waar naast het biljarten ook veel tijd werd vrijgemaakt voor gezelligheid en het nuttigen van niet te tellen glazen bier. Honger te lijden hoefden we ook niet, gastheer Jack zorgde menigmaal voor snacks en frietski. Triest is het dan wel weer te moeten constateren dat mensen zich niet kunnen gedragen en steeds menen de laatste bitterbal voor zich te moeten opeisen. Ik heb hier maar een woord voor: SCHANDALIG !!!

Het niveau was wel wisselend, met uitzondering van de kampioen, werden sterke momenten/partijen afgewisseld met bedroevend zwakke momenten. En dit terwijl toch menig gepensioneerd veteraan, na een leven van hard werken of niet werken (HJ), toch ruim de tijd krijgt om zich te bekwamen op dinsdagmiddag. Want ja terwijl Sjraar en ondergetekende zich die middag nog proberen verdienstelijk te maken voor de economie, zitten deze pensionado’s dan huichelachtig met een glas Spa, maar meestal gewon drank, zich zogenaamd te bekwamen in het edele biljartspel. Ik krijg dan ook de  indruk dat de drank op dinsdag middag de boventoon voert.

Mijn conclusie is dan ook dat voor deze personen de leeftijd zwaar gaat meetellen.

Ik wil eindigen met een compliment voor Ger, die zich al zo veel jaren inzet om deze activiteit tot een geslaagd evenement te maken.

Hieronder nog even de eindstand

  1. Kerry Elt
  2. Karel Zwiggelaar
  3. Ben Kessel