In Memoriam: Jan Vervoort
Home » in Memoriam » In Memoriam: Jan Vervoort

Donderdag 30 januari jl. is Jan Vervoort overleden, op 86-jarige leeftijd. Hij was al enige tijd ziek. Jan was lid van verdienste van VVV’03. Hij was meer dan veertig jaar lid van onze club en meer dan 30 jaar lid van de Veteranen. En hoewel hij er niet zelf heeft gevoetbald, heeft hij waarschijnlijk meer uren op D’n Berg doorgebracht dan de meeste andere leden. In het begin kwam hij nog naar zijn zoon kijken, zoals zo veel andere voetbalvaders. Maar al snel werd hij een vrijwilliger, en wat voor een. Vele jaren lang waren Jan en Riek nauwelijks weg te denken bij ‘03. Riek runde de kantine, van achter de bar. En buiten was de rest van de accommodatie het terrein van Jan. Samen met Pau, daarna ook met Ger, Jan, Ad en de andere clubmensen die er, achter de schermen voor zorgen dat er kan worden gevoetbald. En op maandagmorgen, als voor de meesten het voetbal even uit beeld was, waren Jan en Riek al weer vroeg aan de slag. Schoonmaken, opruimen en er voor zorgen dat alles weer klaar was voor een nieuwe voetbalweek. Ze deden het niet alleen, maar ze deden heel veel.

Het zal dan ook wennen worden, zonder Jan en zonder zijn vrolijkheid. Voor de winterstop is hij met Riek nog een keer bij een wedstrijd van de veteranen geweest, waarvan zij vaste supporters waren. Daarna ging het steeds slechter. Afgelopen maandag, toen hij nog bezoek had van een paar van zijn collega-veteranen, werd duidelijk dat Jan niet meer naar zijn geliefde Berg zou kunnen komen. Het zat er niet meer in. De Berg zal het voortaan zonder Jan moeten doen. En wij ook. We zullen hem missen.

We wensen Riek, Peter, Mirjam en de rest van de familie veel sterkte toe in deze moeilijke periode.

De crematieplechtigheid van Jan wordt gehouden op donderdag 6 februari 2020 om 11.00 uur in de aula van crematorium Venlo, Grote Blerickseweg 30 te Venlo-Blerick.