Voldoende voor meester Luke en zijn leerlingen

Zowel meester Luke van Veggel als zijn leerlingen brachten het er gistermiddag prima van af tegen EWC'46: 4-2 winst en dus handhaving in de kopgroep.

Venlo, door Ramon Leenen - dagblad de Limburger. 

Subtopper VVV'03 en middenmoter EWC'46 kruisten gisterenmiddag de degens  op sportpark Herungerberg met twee totaal verschillende insteken. De thuisploeg hoopte zich te kunnen blijven mengen in de titelstrijd, de bezoekers uit Well daarintegen wilden enigszins aansluiting vinden bij de subtop. Waar EWC in de voorbije jaren teklens een gedegen subtopper was, kent de ploeg van Peter van Osch dit jaar een valse start. Vorige week werd pas de eerste zege binnen gehengeld, uitgerekend in Venlo, tegen Kwiek. Op deze laatste zondag van oktober toog EWC alweer naar Venlo, waar VVV de Wellenaren hongerig opwachtte. 

Ook meester Luke (van Veggel) en zijn leerlingen van het Valuascollege, Lars Hoogeveen (zeventien jaar) en Arjen Heger (negentien) stonden te popelen. Aanvoerder van Veggel is doordeweeks Lars' en Arjens gymleraar en op zondag coacht hij zijn pupillen én teamgenoten op het voetbalveld. Dat lukte gistermiddag best aardig, waarbij vooral Hoogeveen meteen positief opviel. Na tien minuten scoorde hij de 1-0. De Wellenaren waren qua balbezit niet minder, maar kansen benutten was niet aan hen besteed. Dat vak beheersten VVV'ers meester Luke en zijn pupillen een stuk beter. Luke benutte na een dik half uur een strafschop en Arjen Heger zorgde pal voor rust zelfs voor een comfortabele 3-0 voorsprong. 

In de tweede helft was het trio Luke, Lars en Arjen even wat minder bij de les. Mimoun Akrom schoot een strafschop onberispelijk binnen (3-1) en Koen Stevens zorgde vijf minuten voor tijd voor de 3-2 voor de bezoekers uit Well. En dat in ondertal, omdat Stefan Adriaans een kwartier voor tijd de rode prent heeft gekregen. Invaller Yusuf Güngor maakte namens VVV echter aan alle onzekerheid een eind door een counter goed uit te spelen: 4-2. EWC moest dus uiteindelijk zijn meedere erkenninen in Luke, Lars en Arjen. Meester Luke keek tevreden terug: "Op het laatst werd het nog even penibel, maar ik ben heel trots." Hoe het is om samen te voetballen met jongens die doordeweeks gewoon naar hem moeten luisteren en hem in feite moeten gehoorzamen? "Ze kennen gelukkig prima het verschil tussen school en privé en respecteren dus ook mijn privé. Op het veld zijn we dus gewoon ploeggenoten en zien ze me niet als de meester." Dat moet komende week wel weer tijdens de les. Er zal vast voetbal op het programma staan. 

Foto: archief sport in Venlo | www.sportinvenlo.nl