In memoriam: Cor Faessen

Ons bereikte deze week toch zeer onverwacht het trieste bericht dat vorige week vrijdag (20 oktober 2017) Cor Faessen is overleden. De laatste weken sukkelde Cor meer met zijn gezondheid en zagen we hem al niet meer zo vaak op de club.

Cor was een ’03-er van het eerste uur. Hij heeft zelfs een cruciale rol gespeeld bij het voortbestaan van VVV’03. Tijdens de beroemde vergadering op een vrijdagavond in 1966 in de Venlonazaal waarbij de afsplitsing tussen de profs (nu VVV-Venlo) en de amateurs een feit werd, is Cor direct in beweging gekomen om de amateurafdeling (die we nu dus nog steeds hebben!) te redden. Cor werd destijds voorzitter en Ton Verberkt secretaris. Later is Cor ook nog enige tijd trainer geweest van ons eerste elftal. Cor is tevens scheidsrechter geweest bij de KNVB.

Na een periode van afwezigheid op d’n Berg was Cor de afgelopen twee seizoenen lid van de Technische Commissie. In deze rol en op zijn eigen(wijze) manier hebben wij Cor als een echte liefhebber van de voetbalsport leren kennen. Ondanks zijn al gevorderde leeftijd (Cor is 84 jaar geworden) was hij vaak langs de lijn bij ‘03 te vinden. Zowel op de zaterdagen bij de jeugd als op de zondagen bij de selectie en lagere elftallen. Soms kwam hij zelfs door weer en wind op doordeweekse dagen jeugdtrainingen bekijken. Altijd scherp lettend op talenten, trainers en hun trainingsoefeningen en –methodieken. Adviezen gevend waar het kon. Dit werd door de trainers zeer gewaardeerd.

Voetbal was vroeger al zijn passie en dat is het tot het einde gebleven. Het spelletje heeft hem nooit losgelaten.

We wensen Marco en Saskia, Marjon en Luc, de kleinkinderen van Cor en de hele familie Faessen veel sterkte toe in deze tijd. We zullen Cor gaan missen bij VVV’03.

Bestuur VVV’03