1e elftal prima van start

De openingswedstrijd van de competitie leverde meteen een dikverdiende overwinninig op tegen Kwiek Venlo, een tegenstander waar de laatste jaren nog maar zelden van werd gewonnen. De opdracht van de trainer vooraf was duidelijk; “laat ze niet in hun spel komen en blijf geduldig zoeken naar openingen”. Dit werd zeker de eerste helft heel goed uitgevoerd en de kansen kwamen er ook, maar hun keeper stond lange tijd een doelpunt in de weg. Kwiek stelde daar in de eerste helft bitter weinig tegenover zodat Luuk Janssen eigenlijk niet meer dan enkele terugspeelballen te verwerken kreeg. Na bijna een half uur spelen brak Rik Bottenberg dan toch eindelijk de wedstrijd open.
Met een vrije trap van ongeveer 25 meter recht voor de goal schoot hij de bal ziedend hard over de muur stijf in de kruising. Het duurde enkele seconden eer hij besefte dat hij had gescoord maar als een volleerd zweefvlieger vierde hij daarna zijn eerste doelpunt van dit seizoen. `03 bleef daarna de bovenliggende partij maar verzuimde het om meteen door te drukken. Toch ging `03 met 2-0 aan de thee omdat Yori Kirshner op slag van rust een ingestudeerde hoekschop geheel vrijstaand in kon koppen.

Met Gino voor Timo werd begonnen aan een vooral rommelige tweede helft. Allereerst omdat na vijf minuten de scheidsrechter geblesseerd uitviel en we moesten wachten op zijn vervanger, maar ook de vele blessure behandelingen van met name de Kwiekers deden het spel geen goed. De slordigheden stapelden zich op een gegeven moment op, vermoeidheid speelde hierbij natuurlijk een rol. Met Micki voor de geblesseerde Onur en Arjen voor Ran hoopte Goran weer nieuwe energie in te brengen. Met name Arjen bracht weer rust op het middenveld en zorgde er daarmee voor dat `03 het laatste kwartier weer meer balbezit had en ook weer kansen kreeg. Kwiek Venlo had afgezien van een terecht wegens buitenspel afgekeurd doelpunt weinig mogelijkheden maar `03 had de score met wat meer geduld op het einde zeker nog verder kunnen opvoeren.

Foto: archief sportinvenlo.nl