De linker van Kay of de hand van Leon?

FCV-Venlo had gisterenmiddag geen kind aan VVV'03: 4-0. Dankzij het geweldige linkerbeen van Kay Verkoeyen. Of was de zege toch te wijten aan de falende VVV'03 keeper Leon Martens?

Bron:
Tekst - Qasim Hakim, de Limburger
Foto - sportinvenlo.nl 

Verwijtend en schreeuwend richten de spelers van VVV'03 zich tot hun eigen grensrechter Dennis Klij. Alsof hij het schuld is dat FCV-Venlo-middenvelder Kay Verkoeyen voor de tweede keer deze middag een corner met zijn linkerbeen rechtstreeks erin zwiept en de thuisploeg hiermee een riante 3-0 voorsprong bezorgd als er pas een half uur gespeeld is. Klij haalt zijn schouders op. "Er was niks aan de hand. Jullie stappen té laat uit", is zijn correcte antwoord. VVV'03 is op dat moment al lang en breed verslagen door de buurman uit 't Ven. 

Het begon allemaal met de ingedraaide hoekschop van Verkoeyen die in eigen doel werd geslagen door VVV'03-doelman Leon Martens: 1-0. Dit moment, de echte voetbalkenners weten het nog als de dag van gisteren, deed terugdenken aan de blunder van Stanley Menzo in het UEFA Cup-duel van Ajax in en tegen Auxerre dat met 4-2 verloren ging in het seizoen 1993-1994. Het koste Menzo zijn plek onder de lat. Zover kwam het voor Martens niet. Althans, niet meteen. En dat terwijl good old Maurice Janssens, de man die Nul Dreej het vorig seizoen letterlijk menig keer redde, naast de dug-out stond toe te kijken als reservekeeper. 

Nee, geen Janssens. Martens bleef staan en beleefde zijn ergste nachtmerrie. Na de 2-0 van Stan Theelen, dankzij een assist van Verkoeyen, kreeg hij dus nog een corner om de oren en liet hij Theelen ook zijn tweede van de middag maken nadat de sluitpost de bal los had gelaten na een houdbaar schot van Ritchie Hermans. "We waren echt niet minder dan FCV, maar hoe kun je nou een fatsoenlijke wedstrijd spelen als je zulke blunders maakt?", vroeg een zwaar geïrriteerde John Buksak zich af, die volgend seizoen als hoofdtrainer wordt opgevold door Goran Stojiljkovic. Tja, goede vraag van Buksak. Je kan het uitleggen als de middag van de zeer ongelukkige Leon MArtens, maar aan de andere kant was er natuurlijk het geweldige linkerbeen van Kay Verkoeyen. Al vond Verkoeyen dat zelf te veel van het goede. "Ja, ik heb wel eens vaker zo gescoord. Ik moet echter eerlijk blijven. De keeper maakte het me wel erg makkelijk. Daarnaast hadden we VVV'03 nog meer pijn moeten doen. Ik vond dat we het slecht uitspeelden. Dat mogen we onszelf verwijten", hield de matchwinnaar zich na afloop op de vlakte. Tevens een terechte opmerking aangezien de eindstand van 4-0 al na 45 minuten op het scorebord stond. In de tweede helft kreeg FCV de mogelijkheid om VVV'03 via de counter nog meer pijn te doen. Dat leed bleef Martens dan wel bespaard.